U bevindt zich op: Home WHO-FIC Netwerk

WHO-FIC Netwerk

De WHO heeft een aantal 'collaborating centres' om samen te werken aan de ontwikkeling, de verspreiding, het onderhoud en het gebruik van de WHO Familie van Internationale Classificaties ter ondersteuning van de nationale en internationale gezondheidsinformatievoorziening.

Het WHO-FIC Netwerk omvat:

Voor vragen over en problemen met de WHO-FIC worden gebruikers verzocht zich te wenden tot het Nederlandse Centre. Ook voorstellen voor wijzigingen en aanvullingen op de classificaties dienen in eerste instantie te worden voorgelegd aan het Nederlandse Centre, e-mail: who-fic@rivm.nl.

Het netwerk komt jaarlijks bijeen om onderling belangrijk geachte zaken te bespreken en de WHO te adviseren.

Het netwerk heeft als missie het ontwikkelen, verspreiden, implementeren en updaten van de WHO-FIC ter ondersteuning van de nationale en internationale gezondheidsinformatievoorziening.

Het werk van het WHO-FIC Netwerk is gebaseerd op een Strategy and Work Plan, jaarlijks vast te stellen in de netwerkvergadering eind oktober.

Het werk wordt uitgevoerd in een aantal WHO-FIC commissies, die aan de netwerkvergadering rapporteren. De Education Committee en Implementation Committee zijn in 2010 samengegaan, zie de EIC website met informatie over onder meer de training en implementatie van ICD-10 en ICF.

Contactinformatie

Telefoon

030 - 274 2809 (Secr.)

030 - 274 8521

Fax

030 - 274 4450

E-mail

who-fic@rivm.nl

 

Bezoekers

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu
Antonie van Leeuwenhoeklaan 9
3721 MA Bilthoven

U kunt het RIVM bereiken met het openbaar vervoer of met de auto.

Denk aan uw legitimatiebewijs bij uw bezoek aan het RIVM.

Correspondentie

WHO-FIC Collaborating Centre
Afdeling Verkenningen Volksgezondheid
Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu
Postbus 1, 3720 BA Bilthoven
Zoeken:

Service